Curs 3 Photoshop – Cum creezi poze circulare plecand de la panorama

Untitled-745

Banuiesc ca ati vazut pe internet unele poze  cu planetete in miniatura avand  orase, case, locuitori. Aceste poze iti iau ochii si par a fi facute cu camera profesionale. In realitate, ele sunt facute in Photoshop plecand de la o poza panorama 360 grade si se pot inplementa in doar 5 minute.

 

Untitled-8

Cum e posibil ? Pai simplu, va voi detalia pasii mai jos.

Primul pas. Alegerea corecta a fotografiei panoramice.

Cand veti alege  fotografia de inceput, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:

-        Pozele panoramice trebuie sa aibe raportul de cel putin 2:1 ( sa fie de doua ori mai lungi decat inalte). Cu cat  mai  lungi, cu atat mai bine.

-        Partea de sus a pozei  ( 25%  ) e bine sa aibe culori deschise si preferabil sa fie de o singura culoare : (ex: cerul)

-        Partea de jos a pozei e bine sa aibe putine detalii ( nisip, asfalt , apa ). Zona acesta va fi centru planetei si va fi distorsionata.

-        Partea din stanga si partea din dreapta a pozei trebuie sa potriveasca ca sa se poate uni. E bine de la inceput sa alegeti panoramele de 360 grade.

Untitled-84

Pasul 2. Redimensiunea si rotirea pozei.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa il facem e sa pregatim poza pentru filtrul Polar. El va face toata treaba. Dar mai intai trebuie sa o facem perfect patrata. Alegem din meniuri Select Image -> Image size. Deselectam Constrain Proporties si setam la height aceeasi valoare ca si la width. Urmatorul pas e sa rotim imaginea cu 180 grade. Alegem Image -> Rotate Canvas -> 180

Imaginea ar trebui sa arate ca cea de mai jos.

Untitled-83Untitled-82

 

Pasul 3 . Aplicarea filtrului Polar.

Acest pas este cel mai simplu, selectand din Filtre -> Distort -> Polar Coordinates din meniu , poza se va transorma intr-un mic glog.

Putem roti daca vrem poza la 90% din Edit -> Transform -> Rotate 90

Untitled-8

Imaginea finala este spectaculoasa, usor de realizat  (pierdeti doar 5 minute din pretiosul dumneavoastra timp) si accesand in Photoshop doar cateva comenzi.

Sper ca v-a placut acest curs de Photoshop. Aveti jos, spre exemplificare, alte poze pe care le-am realizat pornind de la imaginea panoramica.

Untitled-71 Untitled-7

Untitled-61 Untitled-6

 

Leave a Reply